Lidé by uvěřili všemu

Tak nějak si všímám, že lidé, pokud jim dáte hezké zdůvodnění, by dokázali uvěřit i tomu, že jsme se vyvinuli z ještěrek. 

Jak jinak bych si mohl zdůvodnit obsah tohoto článku? Nemám nic proti modernímu umění, dokonce nemám snad ani nic proti všelijakým ztřešťěnostem, jako je přehnaná důvěra homeopatii a podobně. Ale některé věci už jsou i na mě opravdu moc.

V článku se pojednává o pánovi, kterému se podařil provést zajímavý experiment. Nalil do dvou sklenic vodu (běžnou kohoutkovou) a na jednu sklenici napsal "hezké sdělení" (např. "děkuji") a na druhou "ošklivé" (např. "ty mrcho"). Obě sklenice dal zmrazit a světe div se -- co nezjistil? Že každá sklenice zmrzla jinak (resp. voda v ní). :-)

To je ale objev, zvlášť uvážíme-li, že zmrznutí vody má naprosto náhodný charakter (na pozici krystalů a podobně). 

V běžných "vědeckých" kruzích by tento "objev" měl sotva nějakou váhu -- pokud se provede experiment, musí se provést několikrát, aby jeho vypovídací hodnota byla alespoň trochu důstojná, nejlépe na různých místech a různými lidmi současně (myslím tím prostě nezávisle). 

V dnešním světě stačí lidem málo - kouknout na počasí, kde vnadná modelka předvádí roztomilé divadlo nad obláčky, přeskakuje Šumavu a zakrývá si rukou již tak dost krátkou sukýnku, či už jen kouknout na obyčejné Televizní noviny (komerční, upozorňuji), kde snad ani o sdělení nejde, ale hlavně o to, aby "to mělo efekt" ;)

A to samé publikum si pak přečte výše zmíněný článek a ejhle -- to je hned senzace, voda v mrazáku mi do rána zmrzne podle toho, jestli se na ni před spaním usměji či ji vynadám. 

No -- nedá se nic dělat, musíme si zvykat. Již brzy nám totiž zajisté z kohoutků poteče usměvavá voda, kde technici v čističkách se budou během dne na ty hektolitry jen culit a chválit ji. Však si to voda zaslouží. :-)

 

A nezapomeňte před spaním - usmívat se do mrazáku, jinak tytyty!

 

Autor: Rudolf Klusal | pátek 9.1.2009 23:55 | karma článku: 16,14 | přečteno: 843x
  • Další články autora

Rudolf Klusal

Vadí vám fotky na internetu?

13.9.2010 v 17:07 | Karma: 39,88

Rudolf Klusal

Sex je hřích!

2.9.2010 v 11:50 | Karma: 14,07

Rudolf Klusal

Dnes již lidé neumí česky...

19.7.2010 v 14:01 | Karma: 19,95