Diskuse

Sex je hřích!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

marka40

3. 9. 2010 7:43
Mám takový pocit,

že těch článků, zabývajících se sex. výukou ve škole, je už tak nějak příliš (ať těch pro, tak těch proti). Přitom mnozí tito pisatelé zřejmě ani netuší, že SEX. VÝCHOVA UŽ VE ŠKOLÁCH DÁVNO PROBÍHÁ, jak v rámci biologie, tak i v předmětech, zabývajících se mezilidskými vztahy. Já tedy se přiznám, že jsem z té generace, kdy žádná taková výchova ve školách nebyla. A kladu si otázku: jak je možné, že já, ale i všichni moji vrstevníci, kteří jsme nic takového neabsolvovali jsme se stali naprosto normálními lidmi? Žádnými traumaty netrpícími? A o tom, že existuje sex, kondom, umělé přerušení těhotenství, homosexualita - jsme také věděli. A světe div se - dokonce jsme věděli i jak na to. (Jak by se asi lidstvo dožilo dnešních dnů, kdyby nevědělo, jak na to). Představte si něco, co se zdá dnes každému neuvěřitelné: oni nás ti naši rodiče poučili!!!! Takže nic takového, jak tvrdí odpůrci církve - o nepoučených těhotných 16 letých dívkách z katol. rodin se nekonalo, a pokud vím, ani nekoná!!!!!

0 0
možnosti

marka40

3. 9. 2010 8:09
Re: Mám takový pocit,

Ještě takový dodatek pro autora: kdo vám řekl, že sex je hřích? ;-D Katolické manželstí, aby bylo platné, musí být sexuálně "konzumováno". Pokud se tomu tak nestane, pak je toto manželství neplatné a může být zrušeno. Kdyby byl sex hřích, tak by ho věřící nesměli provozovat, a už by tady nebyla ani církev. Příště, než napíšete blábol, tak si zjistěte fakta.;-)

0 0
možnosti

b.aran

2. 9. 2010 21:58
Jen me tak napadlo....

... ze lide, kteri se rozhodli zit svuj zivot v celibatu by nemeli tem ostatnim mluvit do toho, jakym zpusobem sexualne zit....

0 0
možnosti

klusicek

3. 9. 2010 2:14
Re: Jen me tak napadlo....

No, to neměli ;) Ale zase na druhou stranu, do života jinak mluvit mohou ;) Tedy v pořádku, dokud je to ve fázi "mluvit" ;) (vymlouvat díru do hlavy, to už je fáze 2) :-D

0 0
možnosti

farsky.blog.idnes.cz

2. 9. 2010 16:41
Mám pořád opakovat,

že můj koncept vyměnitelných šanonů (místo stejné příručky pro všechny) se hodí i pro církev??? To je, zdá se, nekonečná debata...

Stačí všem zájemcům se podívat na můj článek o sexuální výchově a bude to jasné VŠEM! R^

0 0
možnosti

petrph

2. 9. 2010 18:21
Re: Mám pořád opakovat,

abych pravdu řekl, tak princip vyměnitelných šanonů nechápu. To se snad může hodit dejme tomu pro osobní studium doma. Ale při výuce ve škole to bude vypadat jak, to kantor řekne, teď bude výklad pro skupinu A, tak si všichni ostatní ucpěte uši, pak pro skupinu B....????

0 0
možnosti

JanLipina

2. 9. 2010 15:06
Kaslete na cirkev

tu kritizovali už před pěti sty lety, neřeknete nic nového. Akorát upozorňujete, že ještě existuje :). Pokud chcete zlepšit styl svého psaní, tak se vystříhejte odbočování a držte se koncepce.

0 0
možnosti

varsolim

2. 9. 2010 14:35
Je faktem

Ze katolicka cirkev v dnesni podobe a s papezem Bemediktem skodi krestanstvi, je neodiskutovatelny fakt.

0 0
možnosti

petrph

2. 9. 2010 13:18
podstata parlamentní demokracie

Je v tom že si lidé zvolí své zástupce do parlamrentu a ti jim pak určují zákony a pravidla, kterými se mají řídit. A křesťanská KDU-ČSL v letočních volbách hluboce propadla. Voliči, i ti věřící ukázal že nemají zájem aby jim vládli a určovali pravidla křesťanští politici. Z tohoto pohledu chápejme tedy protesty církevních institucí - nikoho vlastně nezastupují, jen sami sebe...

0 0
možnosti

Vikina2

2. 9. 2010 16:58
Re: podstata parlamentní demokracie

Neustávám se divit, kolik je zde ještě stále natvrdlíků, kteří se stále, i přes zkušeností s mediálním výplachem mozků, domnívají, že volby jsou vyjádřením zdravého rozumu voličů.

0 0
možnosti

jendazmoravy

2. 9. 2010 12:04
Co vlastně chcete říct?

Autore, jestli Vám dobře rozumím, tak až si někde přečtete, že v noci je tma, tak se podíváte, zda to náhodou netvrdí církev. Pokud ano, pak je ta informace silně podezřelá. OK?

0 0
možnosti

klusicek

2. 9. 2010 12:20
Re: Co vlastně chcete říct?

Hezky jste to napsal ;) Je to sice silně vykonstruovaný příklad, ale spíš takto:

Ve dne se podívám ven a uvidím, že se zatáhlo (mraky, zatmění -- cokoliv). Crkev začne tvrdit, že je tma a když někdo namítne, že je to jen mrak, řekne "co si to dovolujete, my jsme církev a prostě je tma a tak to bude". Miliony lidí řeknou "jupí, je tma". Mrak se rozfouká a je zase světlo. Církev řekne "zázrak". Miliony lidí řeknou "ááááááách".

(též hodně vykonstruovaný příklad, nezlobte se) ;)

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

2. 9. 2010 11:54
Jak vyučovat sex ve školách?

Paní učitelka se ptá svých žáků ve třetí třídě: Děti, jak se nazývá muž, který chce mít pohlavní styk, ale nemůže? - Děti nevědí, tak učitelka praví: Impotent.

A, děti, jak se nazývá muž, který může mít pohlavní styk, ale nechce? - Děti nevědí, a tak učitelka praví: Hajzl, hajzl je to, děti!

    P.s.: Pane autore, správně česky je vyučovat sex - sexuální výchova je ten předmět.

0 0
možnosti