Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

algola

13. 9. 2010 19:05
Achjéjej

Achjo...tak mám dojem, že všichni, kdo s Vámi nesouhlasí, jsou paranoidní pološílenci.

Chcete tvrdit, že se pořád chováte a oblékáte a tak dále pouze tak, že by Vám nikdy nevadilo, kdyby někdo pořídil Vaše snímky a dělal s nimi bůhvíco? Byť by to mělo být "jen" to, že je vyvěsí do svého blogu.

Nikdy nevíte, kdo Vás vyfotí, jak lze takovou fotku zneužít. Můžete být například vysoce postavený manager nebo politik, který prostě v neděli dopoledne půjde s košem v pantoflích.. a druhý den se objevíte na titulní straně bulváru s titulky o tom, že ponožky do otevřených bot nepatří. Pravda, nebude Vás to stát život, nejspíš ani kariéru, ale že Vás to nepotěší a může Vám to i ublížit, je snad jasné.

A chcete tvrdit, že jste tak morálně na výši, že NIKDY neděláte nic špatného, nevhodného, neslušného? Nikdy se nerýpete v nose, nikdy Vás nelze zahlédnout v propocené košili, nikdy se nevyskytujete někde, kde byste zrovna neměl být?

0 0
možnosti
MT

Mirjam Tydlitady Tydlitam

13. 9. 2010 20:09
Re: Achjéjej

A co je na potu a rýpání v nose? Je to snad nějaké nelidské a zrůdné? Jak jste naznačil/a, každému se to může stát. A bulvár čtou podle mě většinou lidi, kteří si potřebují říct, že celebrity jsou také jenom lidi.

Další argumanty, co jsem četla: "vadilo by mi, že mě někdo fotí na ulici?" Ne. Za chvíli by i turistům v Praze zakazovali fotit, protože chtě nechtě, pokud by nefotili nebe nebo dlažbu, zachytí vždy nějakou osobu. To by teprve bylo porušování soukromí.

Copak všichni věříte, že když jste vyfoceni, tak vám to ukradne duši?

Pochybuji, že nějaká fotka z té Google Aplikace znázorňí někoho tak kvalitně, že by se dala zneužít. Pokud by se na fotku použil fotošop, v podstatě byste to už nebyli vy...

A teď si představte: Je umělecký malíř, chodí po ulici, kreslí lidi, co vidí kolem. Nakreslí velmi výmluvně a sugestivně  manažera dloubajícíhjo se v nose, s propoceným trikem a přecházejícím na červenou. A čert nechce, ta kresba se stane slavnou. Je správné, aby manažer žaloval umělce?

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

13. 9. 2010 18:28
jasna vec

samo ze to je ptakovina, zakon nezakon, staci pouzit selskej rozum...jenze ten nezvitezi nikdy :)

0 0
možnosti
RK

klusicek

13. 9. 2010 20:25
Re: jasna vec

Přesně ;) ;) Na FB je to vidět dnes a denně ;) ;)

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 9. 2010 18:06
nějak jsem nepochopil

to tvrzení o prodeji 10x zdraženého rohlíku. Mohl by mi to někdo vysvětlit? (Snad s vy jímkou Prahy kde prý se připravuje jakási vlastní předražená internetová prezentace což samo o sobě zavání korupcí a zlodějinou).

Jinak asi nebude nikdo proti nafocení jeho města do Google StreetView, problém asi bude së záběry konkrétních osob. Třeba při vynášení odpadků, venčení psa, v teplácích, neupravené, ne zcela se společensky chovající, v nevhodných situacích.

Na titulku TImesů, jako "man of year" to určitě nebude, spíš to bych se bál internetové šikany a výsmchu plus nechtěná účast v rádobyvtipných pořadech typu stahovák a videích co kolují po internetu...:-/

0 0
možnosti
I

ivabublan

13. 9. 2010 17:37
No

"A komu může taková aplikace vadit? No těm, kteří mají špatné svědomí a třeba "

typicky argument laiku - lidi, kteri nevedi o problematice nic. Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2960x
Co o sobě tak napsat... jsem hrozně líný, ale občas se vybičuji a o něčem napíši. Zajímají mě především lidské problémy a udivuje mě lidská hloupost. Proto o ní i rád píši...

Nesnáším ICQ a za tím si stojím a bojuji proti němu.

jabber: klusik@jabber.cz
www: www.klusik.cz

Seznam rubrik

Co právě poslouchám